Арестуваха афериста Стоян Атанасов – Джимито, ужилил с имоти и кърджалийци

Стоян Атанасов-Джимито е бил арестуван в Гърция. Това съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева. Прокуратурата е получила уведомление за ареста от гръцките си колеги. Атанасов е издирван от миналата година с европейска заповед за арест, тъй като е с влязла в сила присъда от три години. Той се прочу с измамите си и в Кърджали.
Признат е за виновен за това, че в периода от 29 юни до 14 август 2009 г. в качеството си на управител на фирма „Айлин строй” ЕООД е избегнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева. Предстои съдът в Гърция да реши дали да екстрадира Атанасов в България.
Издирваният строителен предприемач Стоян Анастасов-Джимито, нариан още Орфея, е ужилил с имоти и кърджалийци. Той им прибрал внушителни суми с обещание да им построи и предаде за ползване луксозни апартаменти и магазини в идеалния център на Кърджали, за което 24rodopi.com писа.
„Платих още преди 5 години солидна сума, по 550 евро на квадратен метър. Нито апартамент видях, нито парите”, разкри пред 24rodopi.com един от ощетените от Джимито.
Ще припомним,че бизнесмени, собственик на кораб, богати изселници и кореняци кърджалийци с парцели в центъра на града преследват скандалния строителен предприемач. От три години измамените чакат ключовете за магазини и апартаменти в центъра на града, които са платили, но строителят нито може да предаде за ползване сградата, нито пък може да връща пари.
Според собственици на жилища в скандалния блок, „проблемите между някои от купувачите и адвокатите на Джими Орфея вече са пред изчистване”.
24rodopi.com
hard admin

*

Top