Арестуваха двама от бандата на Хубен Митев

Арестувани са двама от ортаците на касоразбивача Хубен Митев, който е в ареста за обира на трезора в Кърджали, съобщиха от полицията в Хасково.
Криминалисти на областната дирекция предотвратиха обир от две метални касети на Обреден дом в Хасково, посочват от пресцентъра на МВР. Снощи 36-годишният Г.П. и 32-годишният Р.А. „атакували” сградата. Снабдени с латексови ръкавици, маски на главите и чорапи на обувките, двамата счупили патрона на входната врата с „кози крак” и отвертка. Преди да проникнат в помещението, счупили охранителните камери и датчиците на разположените там охранителни камери на полицейския СОД. Точно в този момент те попаднали в полицейския капан. Минути преди това криминалистите задържали и чакащия ги в лек автомобил „Ауди А6″ И.И. на 34 години. По първоначални данни в двете касети имало 4200 лева.
В хода на разследването, проведено под наблюдението на Хасковската районна прокуратура, криминалистите установили, че двамата задържани са участвали и в предишни аналогични престъпления – обири на касите на БЧК, на таксиметрова фирма, от четвърти стопански двор, от сграда в източната индустриална зона и от домове в Хасково и Димитровград.
Част от тези престъпления били извършени в съучастие със задържания през януари т.г. Хубен М. на 34 години участвал във въоръжения грабеж на трезора в Кърджали. По първоначални данни стойността на откраднатото от тримата възлиза на над 100 000 лева, 20 хил. долара и 2500 евро. Освен пари от разбитите каси те прибирали златни накити и документи.
Двамата са с богати криминални досиета – регистрирани многократно за кражби, грабежи и притежание на наркотици. Излежавали са и присъди за това, уточняват от ОДМВР-Хасково.
Продължават процесуално-следствените действия по документиране на престъпната им дейност.
Г.П. и Р.А. са задържани в рамките на 24 часа, предстои искане за удължаване на мярката им за задържане с още 72 часа.

На снимката: Митев влиза в съда в Кърджали
hard admin

*

Top