Арестуваха отец Петър (обновена)

Енорийският свещеник отец Петър беше арестуван в нощта срещу понеделник, но не заради счупената бариера на входа на Гробищния парк в Кърджали. Скандалният поп е задържан за… сексскандал.
„Хористките в храма нещо не ми харесват. Ще организирам кастинг за нещо по-младо. Сега имам голям хор, но никакъв секс. А ми се прави нещо по-така, нали разбирате, мъже сте все пак”, това се изпуснал на пияна глава свещеникът в една от най-посещаваните механи в града край Арда в неделната вечер, малко след 22 часа. Преди това попът е изпял две от любимите си песни заедно с оркестъра.
След като обрал овациите на присъстващите, отец Петър седнал на масата си, но на висок тон взел да обяснява за жените от хора към храма „Св. Георги Победоносец”. На съседната маса се намирал съпругът на дългогодишна хористка, който чул всичко. Афектиран, той поискал обяснение от отеца за думите му, но вместо смирение и извинение, получил удар с юмрук в лицето. Приятели на мъжа веднага позвънили на дежурния в Районното полицейско управление и свещеникът бил отведен с белезници.
Както вече 24rodopi писа, срещу 56-годишния Петър Гарена е образувано и досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество. Той счупи бариерата на гробищата след отказ да плати 50 стотинки входна такса.
Свещеникът беше открит малко след 9 часа в понеделник в храма. Неговият коментар:
“Това е първоаприлска шега, разбира се. Никога нито една лоша дума не съм казал за нашите хористки. Чудесни хора, страхотни гласове – това са те. Колкото до задържането, може би трябваше да ме приберат в полицията непосредствено след като огънах бариера. Готов съм да получа наказание, но продължавам да твърдя, че съм прав за входната такса. Тя е излишна, несправедлива е”.
 
hard admin

*

Top