Арестуваха сина на Мишо Царя със седем автомата „Калашников“

Антимафиоти арестуваха със седем автомата “Калашников” сина на известният кърджалиец Михаил Манолов-Мишо Царя. Това твърдят от ГДБОП.

Разследващи смятат, че автоматичното оръжие, открито у Манол Михайлов, може да е било подготвяно за сделка с оръжие с някоя от по-сериозните престъпни банди, действащи в Южна България, съобщава 24 часа.

Според втората хипотеза, оръжието може да е било предназначено за покушение. Вече са назначени голям брой технически и балистични експертизи, които ще установят дали тези автомати вече са били използвани за извършване на убийство или друго тежко престъпление.

Михаил Манолов-Мишо Царя се прочу през 90-те години на миналия век като един от приближените до “кръстника на българската мафия”, Иво Карамански.

Арестът с оръжие на Манол не е първият му проблем със закона. Той е лежал в пловдивския затвор за наркотици и палеж.

През 2004 г. Михайлов-младши бе задържан с дрога в Кърджали. Освен Манол зад решетките били прибрани 4-ма негови авери. Групата била спипана в две коли в града при доставка на наркотиците, показва справка в архивите на МВР.

У хората на Манол били открити около 300 г марихуана и хапчета екстази. Според разследващите тогава екипът е бил един от основните разпространители на опиати в района. За скривалища 5-имата използвали тайни места по пътищата. Поръчката се приемала по мобилен телефон, а след доставката трето лице прибирало парите. Мишо Царя тогава заяви, че синът му не се занимава с наркотици.

hard admin

*

Top