„Атака“ не се яви при Бисер Николов за РИК, жребият отреди още едно място за ДПС

Представител на партия„Атака” не се яви на консултациите за състава на Районната избирателна комисия (РИК) при областния управител Бисер Николов и най-доволни от отсъствието се оказаха… Движението за права и свободи.
В консултативната среща днес не се включи ПП”Атака”. Незаетото място бе попълнено чрез жребий, в който участваха представителите на партиите и коалициите,  съгласно чл. 61, ал.7 от ИК във връзка с т.10 и следващите от Решение № 652 –НС/ 06.08.2014г.
В непрозрачни пликове бяха поставени листове с наименованията на политическите партии и коалиции. Цвета Караянчева (ГЕРБ) изтегли жребия. В плика бе наименованието на ДПС. Представителят на ДПС Бахри Юмер  направи предложение Лейля Лютви да бъде член на РИК.
Както вече 24rodopi.com писа, политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на РИК.  Представителите на ГЕРБ, ДПС и Колиция за България изразиха претенции за позицията на председател в РИК Кърджали. ГЕРБ и ДПС поискаха да заемат мястото на секретар,  ако не получат председателският пост. 
Цвета Каянчева (ГЕРБ) предложи за председател на РИК Даниела Петрова, Милко Багдасаров (Коалиция за България) – Иван Робов, Бахри Юмер(ДПС) – Беркант Барзат.
С решение №652 от 6 август 2014г. ЦИК разпредели местата в РИК:
1.ПП”ГЕРБ” – петима членове;
2.КП”Коалиция за България” –  петима членове;
3.ПП”ДПС”- двама членове (след жребия ДПС ще има 3-ма в РИК);
4.ПП”Атака” – един член (партията на Волен Сидеров няма да има представител);
5.КП”Реформаторски блок” – един член;
6.КП „България без цензура”, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз,  Движение „Гергьовден” – един член.
Днес протоколите от проведените консултации заедно с предложенията на партиите и документите към тях бяха изпратени в ЦИК. Очаква се ЦИК да определи състава на РИК – Кърджали до пет дни.
24rodopi.com
hard admin

*

Top