Аутопсията: Дамян е починал от тежка уринарна инфекция

30-годишният Дамян, който бе парализиран след катастрофа, е починал от тежка уринарна инфекция, а не от претърпените две операции на гръбначния стълб.
Това заяви за 24rodopi президентът на Лайънс клуб-Кърджали Димитър Петков. Именно „лъвовете” са събирали пари за лечението на пострадалия кърджалиец. „Дамян бе претърпял тежка катастрофа преди 8 години. За съжаление ние късно научихме за проблема му и затова помощта за него се забави. Въпреки това събрахме средства, с които платихме имплантите и консумативите за двете операции, които бяха извършени безвъзмездно в кърджалийската болница. След тях състоянието му се подобри. Резултатите от аутопсията показват, че именно уринарната инфекция заради продължителното ползване на катетър е причина за смъртта на младия мъж”, заяви Петков. По думите му състоянието на Дамян започнало да се влошава още по Коледа.
Всички средства събрани за лечението му ще бъдат пренасочени към други нуждаещи се, посочиха от Лайънс клуб. Погребението също е било със средства от събраното.
hard admin

*

Top