Ахмед Доган идва за офроуда в Кърджали?!

Рекорд за страната – 150 яхват екстремните машини в града край Арда


Ахмед Доган може да присъства на офроуд надпреварите в Кърджали. Покана към почетния председател на ДПС е отправена от един от организаторите на състезанието Тодор Христов, обяви самият той. Доган неведнъж е финансирал подобни състезания, като самият е почитател на АТВ-тата, допълни Христов.
Огромен интерес има към „Кърджали офроуд фест” като до момента 150 есктремни състезатели са обявили своето участие. В надпреварата ще се включат и 17 екипажа от Гърция, четири от Турция и един от Македония.
Както първи 24rodopi.com писа, рев на мощните машини ще оглася Кърджали в дните 4-6 април, като кулминацията на турнира ще е на 6-и когато състезателите ще покажат своите умения в трасето в района на водното огледало. Общо 1000 км писти са подготвили организаторите за надпреварата. „През 2011 година направихме един експеримент в Кърджали, който беше изключително успешен. Тогава край Арда пристигнаха около 60 състезатели, а сега са 150, което е и рекорд за страната”, заяви Тодор Христов, който е председател на клуба по офроуд в Троян. Община Кърджали е съорганизатор на събитието, а през тази седмица кметът Хасан Азис ще подкара АТВ, за да пробва част от трасето, заяви градоначалникът.
Около 60 000 лева излиза организацията на подобен турнир, като всеки участник заплаща такса между 100 и 200 лева, разчита се и на спонсори, коментира Христов.
На снимките:
Доган подкара АТВ на предишното издание на “Адреналин в Кърджали”…
… кметът – мощен джип;
Кметът Хасан Азис и Тодор Христов
hard admin

*

Top