Ашкън Мюмюн спечели риболовния турнир „Да пази природата“ (снимки)

„Моите софийски приятели и съмишленици от АБВ ме предупредиха – Дафо, ще се убедиш, че е по-лесно да победиш кърджалийските политически опоненти, отколкото кърджалийци на риболов”, заяви водачът на листата Трендафил Величков
Водачът на листата Трендафил Величков, кандидатите за депутати от Коалиция АБВ и любители на спортния риболов мериха сили в риболовен турнир на плувка „Да пазим природата”, който се проведе в неделя на язовир „Кърджали”.
Времето и условията за риболов бяха прекрасни още от сутринта и така беше през целия ден. Още с пристигането на язовира всички участници трескаво започнаха приготовленията на примамките и такъмите. Състезанието започна с теглене на жребий за местата, настаняване на участниците, захранване и подготовка. Точно в 10.00 часа стартът на същинската надпревара за слука даде основният организатор, адвокат Венелина Милушева, втора в листата на АБВ в Кърджали.
Стартът бе изключително силен. Още в първите минути след първото замятане бяха извадени няколко риби, което бе сигурен знак, че в този ден на язовир „Кърджали” ще има много емоции. Според правилата на турнира риболовците се състезаваха за най-тежък улов, като нямаше ограничения във вида риба. Всеки от участниците трескаво хвърляше и вадеше въдицата, сменяше стръвта, хвърляше захранка с надеждата за по-богат улов.
Точно два часа след началото свирна последния съдийски сигнал и риболовът приключи. Предстоеше тегленето на наловената риба. „Риболовът е много голямо удоволствие и човек, който не е хващал въдица, само той не знае за какво става дума. Сред природата се почива най-добре. Не е важно количеството, важна е емоцията”, коментираха мъжете, носейки улова си към съдийската везна. Беше претеглен улова на всеки един от майсторите на въдицата, след което бяха оповестени резултатите. Победител се оказа Ашкън Мюмюн с най-тежък улов. Водачът на листата Трендафил Величков му връчи наградата – маркова въдица.
Всички останали участници, на различна възраст, но с еднаква страст към това, което правят, бяха класирани на второ място. Водачът на листата не успя да се пребори с кърджалийските майстори на въдицата, но знаково в грамажа на улова му имаше 14-ска. Е, това е сигурен знак за успех на изборите, насърчиха го всички участници. При закриването на състезанието той призна:
„Моите софийски приятели и съмишленици от АБВ ме предупредиха – Дафо, ще се убедиш, че е по-лесно да победиш кърджалийските политически опоненти, отколкото кърджалийци на риболов. Вече е ясно, доказано е, така е. За разлика от нашите политически опоненти, ние не ловим шарани в града, ловим ги в язовира. Много се надявам другата неделя вие и вашите близки, приятели, съграждани от Кърджали и областта първо да отидат да гласуват, да направят своя избор, не казвам, че е задължително всички за АБВ, но е добре, след това да дойдат на язовира. Защото е важно да се гласува. Защото това, което предстои на България зависи от всеки един от нас”.

След приключването на състезанието, участниците се разделиха със същото добро настроение и ентусиазъм и си обещаха наистина да направят каквото е необходимо на 5 октомври с № 14 в интегралната бюлетина за една по-силна държава, успяваща нация и достоен живот.

hard admin

*

Top