А Доган им се усмихва от „сараите“… Старата листа или "Старата плюс Шабанали Ахмед"

Първата част – тук
„Лютви Местан ще бъде водач и в Кърджали, и в Хасково. Щом държи Айхан Етем да стане депутат, да го пишат на пето място. Хем да стегне младежките организации и да донесе повече гласове, хем и Местан, ако толкова държи на него, да стане депутат от Хасково, а петото място да се окаже депутатско”, коментира „масата на Доган и Местан” в „Марая Толеранс”.
„Айхан Етем е ученик на Камен Костадинов, който ще води във Враца, но втори ще е Айхан. Могат и двамата да влязат от Враца”, разсъждава депесарят и тутакси бива атакуван от другите четирима.
Нямало как това да стане, във Враца единия мандат бил случаен на миналите избори, този път другите партии щели да бъдат по-активни, и как „дори Ботев щял да слезе от Вола, за да гласува, но Камен щял да остане без турски мандат във „Враца”.
Всеки от петимата има какво да каже за шефа на фондация „Толерантност”, който има амбицията да стане народен представител – от родното му село Бойно през студентската скамейка във Велико Търново, до появата му в централата на ДПС. „Масата” постига консенсус, че Етем ще бъде вписан в „десятката”, но „на ръба на влизането и малкото недостигане”.
№2 пак е за Ердинч Хайрулла – провокираме ние.
Ако Доган и Местан повторят подреждането от предишните избори, ще стане – отговаря „масата”. Бившият кмет на Момчилград, бизнесменът Мустафа Ахмед и бившият парламентарен секретар на земеделското министерство и бивш лидер на МДПС Салиха Емин са най-честно спряганите имена за местата след Лютви Местан.
„Няма логика да има драстични промени. Една година е малко време да се разкрият възможностите, Доган и Местан ще дадат шанс на Ердинч и Мустафа”, категоричен е депесарят.
Фаворит за дамската квота е Салиха Емин, но силни позиции имат и момчилградчанките Мукаддес Налбант и Емине Гюлестан. Един от бизнесмените пък е на мнение, че Елисавета Кехайова също може да попадне в „десятката”.
Шабанали Ахмед е като футболно дерби за „масата на Борисов и Местан”. И петимата приемат, че това е големият „Х” на тези избори. Ще стане ли депутат председателят на Висшия мюсюлмански съвет или.. язък за многото номинации, които той получи в Кърджалийско. „Доган вече е взел решение, но търси най-силните аргументи пред националния предизборен щаб. Мнението на Местан е малко по-различно, но той ще подкрепи Доган”, твърди често пътуващият до Германия е обратно. Подкрепя го „айлякът”, а двамата дълго и убедително обясняват как тази кандидатура се следи от Анкара до Брюксел, как ще влияе на броя на идващите на Курбан Байрам в началото на октомври, как ще се отрази и на разрешените килограми за внос на Капъ куле на курбанско месо, на инвестициите на ТИКА и т. н., и т. н.
Щом „масата на Борисов и Местан” знае толкова много, какво ли е в главата на почетния председател на ДПС и на лидера на Движението.
„Ремзи Осман няма да бъде на избираемо място, но за да не отиде водач на Реформаторите в Кърджали, ДПС ще обяви листата си в късния следобед на 2 септември, малко преди РИК да спре да приема кандидат-депутатски листи”, казва „айлякът”.
“Според 24rodopi.com листата ще бъде подредена по следния начин:
1. Лютви Местан;
2. Ердинч Хайрулла;
3. Шабанали Ахмед;
4. Мустафа Ахмед;
5. Салиха Емин;
6.Айхан Етем;
7. Мукаддес Налбант;
8. Ремзи Осман;
9. Муса Юсуф.”,
провокираме пак “масата на Борисов и Местан”.
24rodopi.com
(Следва)
hard admin

*

Top