Багдасаров: ГЕРБ позират пред избирателите си с атаката срещу шефа на РИК, ДПС готвят гласуване с чужди лични карти

„ГЕРБ позират пред избирателите с атаката си срещу председателя на Районната избирателна комисия (РИК) Беркант Барзат. Жалбата срещу решението на Централната избирателна комисия, депозирана от координаторът на герберите в Кърджали Цвета Караянчева е заиграване”, заяви социалист №1 в Източните Родопи Милко Багдасаров.
Назначението на Барзат се дължало именно на ГЕРБ и ДПС, смята Багдасаров.
„ГЕРБ възразяват не срещу номинацията на ДПС, а срещу конкретната личност”, добави пред медиите членът на Изпълнителното бюро на БСП Милко Багдасаров. Според него абсурдно е ГЕРБ да реагират срещу собственото си решение.
„ДПС готви за пореден път гласуване с чужди лични карти. Такава практика имаше на изборите през 2007 и 2009 г. Пращаме писмо до Централната избирателна комисия, премиера и вътрешния министър с искане да се предприемат спешни мерки за предотвратяване на тази практика“, заяви още Багдасаров.

Той каза, че социалистите препоръчват ЦИК да излезе с решение българските граждани, чийто настоящ адрес е в страна, която не е член на Европейския съюз да представят при гласуване в България червен задграничен паспорт заедно с личната си карта. Така ще секне практиката, която сме установили в Кърджалийско кметовете на ДПС да държат в себе си личните карти на изселниците и да ги използват по време на вота. По този начин през 2007 г. ДПС увеличи гласовете си с 70 000 души при положение, че в страната са влезли да гласуват едва 15 000. По наш сигнал се разследва гласуването в четири села. При подадени за проверка 230 лица,173 се оказа,че не са влезли в страната, подчерта Багдасаров.
 Социалистът посочи, че намеренията на ДПС прозират в изказването на областния лидер на партията Бахри Юмер, който прогнозира, ръст на избиратерите на Движението до 62 000.
„Това може да стане само с гласуване с лични карти. През последните години ДПс имаше от 42 000 до 46 000 гласа“,подчерта Багдасаров.
Той посочи, че в комбинацията играе и ГЕРБ. ДПС и ГЕРБ договориха вота да се състои на Курбан Байрама, за да може чрез автобусите с гласуващи да се прикрие манипулацията, отбеляза Багдасаров.
24rodopi.com
hard admin

*

Top