Багдасаров: Гърците се поучиха от Маказа, вече не са резервирани към отварянето на ГКПП край Аврен

Пред сградата на старото училище в село Аврен, Крумовградско, която днес е руини водачът на листата на коалиция „БСП-Лява България” Милко Багдасаров показа единственото копие на разтърсващият филм „Родопски молитви” на Нова телевизия. Той бе забранен за излъчване от някогашния  шеф на СЕМ Райчо Райков, вече покойник. Причината е че в лентата се показва как държавата няма пари за да укрепи старата  възрожденска църква на селото, а ДПС с чужди пари само за три месеца градят джамия. Показва се и съдбата на старото училище,което е оставено да рухне, само защото е било музейна сбирка,показваща българското в Аврен.
  Допуснахме само един мандат ДПС да управлява Аврен и селото бе върнато столетие назад, сподели пред журналисти Милко Багдасаров.
Ще припомним,че той и вече покойният депутат Димчо Михалевски са ктитори на другия храм в селото „Св.Николай Чудотворец”, като със лични средства успяха да го възстановят.
Багдасаров и кандидати за народни представители за Девети кърджалийски многомандатен район са в Аврен по случай традиционния женски тракийски национален събор, посветен на паметта на 42 жени и деца, зверски изклани от башибозука по време на разорението на село през Междусъюзническата война през 1913 г.
Милко Багдасаров, Бисер Николов, Георги Кючюков разговаряха с жителите на селото за проблемите им и възможностите за тяхното решаване. Визитата в Аврен е част от тридневната обиколка на екипа в община Крумовград.
Милко Багдасаров сподели, че за двадесети път е на традиционния събор в Аврен. За първи път бил,като млад лидер на Областния съвет на БСП.
„За нас Аврен е голяма гордост и болка. Димитър Антонов е успешен кмет,излъчен от БСП и управляващ вече четвърти мандат. Той направи много за Аврен. Болката е въпросът с безработицата. Той не е само местен проблем, а национален. Има глобално измерение. Затова и „БСП-Лява България” го поставя като приоритет за решаване”, посочи Багдасаров.Той подчерта, че отварянето на Маказа е потенциална възможност за отваряне на работни места. Багдасаров очаква силен интерес от фирми към бъдещата индустриална зона на Кърджали. Може да стане така, че след години да изпитваме глад за квалифицирана работна ръка, прогнозира Багдасаров.
Той посочи,че гърците са се поучили от отварянето на Маказа.
„Те вече не са така резервирани към отварянето на ГКПП при Аврен. Пътят от гръцка страна ще стане след като България влезе в Шенген. От наша страна той е готов”, подчерта Багдасаров.
Купуването и продаването на гласове е престъпление
hard admin

*

Top