Багдасаров за образователния закон: ГЕРБ подходиха безотговорно към труда на учители и родители

„Цвета сигурно пак е пропуснала да чуе какво съм казал от трибуната на народното събрание. Причината може би е била липсата на телевизионни камери по време на дебата. Имам осем колежки от ГЕРБ в комисията по образование, които уважавам за професионалното им мнение, но които никога не биха изразили подобна теза, че не съм запознат със закона. Най-малкото поради факта, че поне 80 от текстовете са писани с мое участие”.
Това заяви народният представител от БСП Милко Багдасаров по повод реакцията на колегата му от ГЕРБ Цвета Караянчева при обсъждането на проектозакона за образованието.
„Образованието е приоритет на сегашното правителство и най-малкото е да покажем обща позиция и уважение към институциите, които имат отношение към него. Да не говорим че има и комисия по образованието, която с позицията си винаги е водеща за приемането или неприемането на всеки законопроект свързан със системата.
В законопроекта има много добри постановки и те са част от новия законопроект на Министерството на образованието, но има и редица концептуални различия, които най-малкото изискват предварителна дискусия преди да влязат в парламентарната зала. За мен ГЕРБ подходиха безотговорно към труда на учителите, родителите, психолозите, научните среди и неправителствените организации, които бяха наистина в основата на редица добри постановки от предложения законопроект”, коментира Багдасаров.
hard admin

*

Top