Багдасаров: Изборът на Беркант Барзат за шеф на РИК е прецедент в най-новата история на Кърджали, кафето на Местан и Борисов дава резултат

Като прецедент в най-новата история на Кърджали, Милко Багдасаров определи избора на председател на РИК. Както вече 24rodopi.com писа, това е землякът на Лили Иванов Беркант Барзат, който е номиниран от ДПС. Той е юрист в Общинска администрация в Кърджали.
“За мен изборът на представител на Движението е резултат от кафето в Кърджали между Местан и Борисов и продукт на  задкулисни игри. Ще обжалваме решението за председателското място”, заяви пред медиите лидерът на социалистите край Арда Милко Багдасаров.
Ще припомним, че Беркант Барзат ще ръководи Районната избирателна комисия (РИК) в Кърджали за изборите на 5 октомври по решение на Централната избирателна комисия. Досега той бе секретар на РИК.
Както вече 24rodopi.com писа, кърджалийските лидери на основните политически сили не постигнаха консенсус при областния управител Бисер Николов на 11 август и се наложи решение за ръководството на РИК да вземе ЦИК.
Иван Робов от БСП е утвърден за зам.-председател. Другото място за зам.-шеф е на Росица Златанова от “Атака”.
Даниела Петрова, която бе председател досега, ще бъде секретар на РИК за „Избори`2014″.
Членовете на РИК са Иванка Таушанова-ГЕРБ, Антоанета Юрукова-ГЕРБ, Руси Латунов-ГЕРБ, Калина Митева-ГЕРБ, Дениз Насуфов-БСП, Иванка Илиевска-БСП, Галина Стефанова-БСП, Нели Бъклева-БСП, Динчер Хабиб-ДПС, Петър Бояджиев   –  Реформаторски блок и Бисер Милев  –  „България без цензура”.
РИК встъпва в правомощията си от днес – 15 август.
24rodopi.com
hard admin

*

Top