Багдасаров: Има списъци с хора за назначения, но ГЕРБ са пионери в тази област

„Има списъци с хора за назначения, но ГЕРБ са пионери в тази област и може би нашите хора се подведоха”, заяви пред bTV депутатът от БСП Милко Багдасаров по повод информацията, че в смесените райони се осигурява работа на хора, включени в партийни списъци.
„Този кабинет е експертен и се налага практиката за назначаване на хора с голям опит. Да, безспорно е, че ДПС се опитва да налага кадруване, но се борим с това. Областните ръководства разсъждават отделно, сядайки на масата за всяка кандидатура, разказа депутатът. В момента партнираме на един кабинет, който, смятам, е добър за България”, подчерта кърджалийският народен представител.
Попитан защо хората се страхуват, че ще им вземат работата или тютюна, той отговори, че нещата са се наслоили. „В годините свикнахме с това. Не трябва партийният билет да осигурява работа. Областният съвет в Кирково застанаха зад това и се търси експертното начало”, подчерта той и допълни, че проблемът в района на Кърджали не е ДПС.
Както вече 24rodopi.com писа, зам.-председателят на БСП в Кирково Димитър Манчев се опита чрез рекет да назначи зет си за началник на „В и К”. Той и лидерката на социалистите в Кирково Бойка Арабаджиева напускат партията.
hard admin

*

Top