Багдасаров иска продажба на парцели край бъдещия „Кърджали Ленд“

„Водното огледало”  спасява бюджета

 

Изграждането на инфраструктура около „Водното огледало” и разпродажбата на общински парцели ще позволи да се напълни хазната на община Кърджали и да се стопят неразплатените разходи. Това е единственият изход за потъналата в дългове общинска хазна, заяви лидерът на социалистите край Арда Милко Багдасаров. Той смята, че трябва да се направят подробни устройствени планове на терените около „Водното огледало”, колкото се може по-бързо. Трябва да се впрегне целия кадрови ресурс на общината. Иска много работа,но вложения труд ще се отплати, категоричен е Багдасаров.

На последната сесия на Общинския съвет в Кърджали той подчерта, че „Водното огледало” дава уникален шанс. „Строителството около бреговете му ще бъде част от цялостното архитектурно обновяване на Кърджали. Това би променило изцяло облика на Кърджали”, подчерта Багдасаров.

Ще припомним, че Община Кърджали вече има проектна готовност за изграждане на строителни площадки в новите зони на парк „Арпезос Север”. Кметът инж. Хасан Азис пък има идея за „Кърджали Ленд”, където в почивните дни в града край Арда да идват деца и техните родители, както от Южна България, така и от Северна Гърция.

Увеселителен парк „Кърджали Ленд” ще бъде позициониран в съседство на парк „Арпезос Север”. Това е една от трите свежи идеи на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис за развитието на града край Арда чрез „Трите Най-„ – най-големият пазар в Южна България, най-големият парк у нас и най-голямото „Водно огледало” на България. 

„Кърджали Ленд” ще бъде посещаван от жителите на 7-8 области, тъй като в радиус от 150 километра няма подобно съоръжение, в това число и в Северна Гърция, сочи проучването.

„Сам по себе си парк „Арпезос Север” няма да привлича туристи, затова целта е чрез множество атракциони Кърджали да се превърне в магнит за хората от съседни области, както и за населението в районите на Комотини и Ксанти. Те ще идват тук със семействата си, за да прекарат приятно уикенда”, заяви Хасан Азис. Той призова местните бизнесмени да инвестират в начинанието.

Георги Кулов, Петър Калчев

hard admin

*

Top