Багдасаров: Няма драма с музея, случилото се във вторник в Кърджали е фарс

Няма драма с музея в Кърджали, нямаме притеснения за съдбата му. Събитията от 25 февруари са фарс, всеки търси писта в Кърджали за изява.
Това заяви пред 24rodopi.com народният представител Милко Багдасаров. Той и екипът му обстойно се запознали с документите, касаещи спора за собствеността на сградата на Историческия музей. „Юридически изходът от делото е ясен”, допълни Багдасаров.
Според него изкуствено се нагнетявало напрежение в града край Арда.
Както вече 24rodopi.com писа, около 100 служители на реда пазеха вчера Съдебната палата, а булевард „Беломорски” бе затворен за движение.
Елена Ваташка и Димитър Ангелов – Дучето, които се представят за шефове на Сдружението на феновете, не бяха уведомили в законния срок, че ще има протест, но се появиха в града с около 30 души. Още 15 кърджалийци дойдоха пред съда. Въпреки, че протестът бе незаконен, до арести не се стигна. Ваташка и Дучето бяха поканени за справка в полицейското управление. 7 души подписаха протоколи, че ще спазват обществения ред.
Най-грозните сцени пред съда бяха дело на двама кърджалийци, които открито заплашиха съдия Веселина Кашикова със саморазправа и изгонване от града.
hard admin

*

Top