Багдасаров: Правим всичко възможно новият път за Гърция да бъде отворен до края на юли

Премиерите на Гърция и България преговарят за дата, на която да бъде открит ГКПП Маказа

Инспекция на новия граничен пункт при прехода Маказа направиха народният представител от „Коалиция за България” Милко Багдасаров и областният управител на Кърджали Бисер Николов. Това се казва в съобщение на пресцентъра на БСП.

Инспекцията е по молба на гръцките партньори , а целта е да се види каква е готовността пунктът да заработи в максимално кратки срокове.

„Правим всичко необходимо новият път за Гърция да бъде отворен в края на този месец. Засега не можем да посочим точна дата, но желанието това да се случи, колкото се може по-бързо е голямо не само сред жителите на област Кърджали, но и сред нашите гръцки приятели и съседи”, каза Милко Багдасаров.

На съвещание в Министерски съвет през миналата седмица представители на различните министерства и ведомства, които имат отношение към откриването на Маказа са докладвали за готовността на българската страна преходът да бъде открит.

В момента се водят преговори на ниво министър-председатели за уточняване на датата, когато ще бъде официалната церемония по разкриването на новия ГКПП между България и Гърция, съобщи Милко Багдасаров.

hard admin

*

Top