Багдасаров: Родопите имат нужда от инвеститори и нови работни места, подкрепяме златодобива на Ада тепе

БСП гледа положително на златодобива в находището Ада тепе край Крумовград от канадската компания “Дънди прешъс метълс”.Добивът на ценния метал ще създаде много работни места, от които районът ни се нуждае спешно. Надяваме се, че колегите от ДПС ще се солидаризират с нашата позиция.
Това заяви пред журналисти народният представител от Коалиция за България и областен лидер на социалистите Милко Багдасаров.
Той подчерта, че хората в Крумовград искат работа и управляващите трябва да откликнат на очакванията им.
„Позицията ни по отношение на Ада тепе е част от цялостната ни стратегия за отваряне на работни местта в областта. Търсим възможности за възстановяване на производства и за разкриване на нови предприятия. Провеждат се срещи с представители на промишлените предприятия за да се набележат евентуални законодателни промени, които да облекчат дейността им, както и за привличане на нови инвеститори. ОЦК остава за нас стратегическо предприятие. Очакваме макар и бавно производството в него да се възстанови. Работим по този въпрос”, добави Багдасаров.
Той заяви, че развитието на рудодобива и металургията няма да стават за сметка на компромиси с опазването на околната среда.
„Ще се съобразим с изискванията на експертите”, подчерта народният представител.
Багдасаров сподели също, че БСП насърчава социалните програми на настоящи и бъдещи инвеститори, които са от голямо значение за местното население.
hard admin

*

Top