Байрам Байрам: Заклевам се, че ще бъда верен на Младежката кауза и идеи! Целта ни е да спечелим всички 5 депутатски мандата в Източните Родопи!

Байрам Байрам е новият областен председател на Младежкото ДПС. Както първи 24rodopi писа, той бе избран на шестата редовна отчетно-изборна конференция на партията със 117 гласа „за” от 202-ма гласували.
За поста имаше още един кандидат – лидерът на Младежката организация на ДПС в Момчилград Юмер Юсеин, който получи 84 гласа, а един глас бе невалиден. Форумът се проведе в неделя в Дома на културата и продължи шест часа.
Ще припомним, че повече от 10 дни продължаваха совалките в региона, в които участваха и двата лагера. Байрам получил мощна подкрепа от групите на Кърджали, Черноочене и Ардино. Ардинци първоначално обещаха да подкрепят
Юмер Юсеин, но срещата с него промени позицията им.
Байрам Байрам е роден на 5 август 1986 г. в Кърджали, но корените му са от ардинското село Сухово. Завършил е Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” със специалност финанси и педагогика по история и география. Има и магистърска степен по екология и опазване на екосистемите в Пловдивския университет. Член е на Догановата партия от 2005 година. През 2009 г. е избран за председател на академичната организация на Младежкото ДПС във Велико Търново.
 В момента е общински съветник първи мандат от ДПС в Кърджали. Работи като организатор на клиенти в Националния център за протезиране – Горна баня. Владее руски, френски и английски език. Ерген.
„Заклевам се, че ще бъда верен на Младежката кауза и идеи. Сега трябва да бъдем по-обединени от всякога”, бяха първите думи на новия лидер. Той благодари за гласуваното му доверие и заяви, че ще направи всичко необходимо, за да оправдае очакванията на младите депесари от областта. Байрам Байрам посочи още, че предстои сериозна работа във връзка с предстоящите парламентарни избори през 2013 г., като целта е да постигнат пет от пет депутатски места.
Конференцията започна със сформирането на три комисии – мандатна, комисия по избора, както и по предложенията и проекторешенията. Досегашният областен председател на младежкото ДПС Ахмед Хабиб даде отчет за изминалия период. Тъй като навършва 35 години по устав, той не може да продължи да бъде председател. „Подготовката на млади партийни кадри, откриването и подбора на млади лидери, бяха целите на които обърнахме голямо внимание. В повечето общини конкуренцията в структурите на Младежко ДПС се увеличи. Вля се свежа кръв във партийните редици”, заяви в своя отчет Ахмед Хабиб.
 След това бе дадена думата за приветствие на гостите и членовете в конференцията.
 Избран бе нов Областен съвет от 29 души, като половината от състава му са нови хора.
 Форумът излъчи и делегати от Кърджалийска област за Националната конференция на МДПС, която ще се проведе на 17 ноември в София.
 Лидерът на Младежко ДПС Джейхан Ибрямов предаде поздрави от Ахмед Доган на младите делегати, който им пожелал винаги да бъдат темпераментни с блясък в очите, да дават тон на партията в Кърджали и цялата страна. Заръчал е още да бъдат единни с предприемачески дух и да заразяват българската младеж с толерантност до ниво на патриотизъм.
Гости на конференцията бяха народните представители Ремзи Осман и Неджми Али, зам.-председателят на националното ръководство на младежката организация Икмал Джомова, както и членовете – Айхан Етем, Илхан Кючюк, инж. Мустафа Ахмедов и Радослав Ревански. Тук бяха още общински кметове, председатели на общински съвети, кметове на кметства.
Гюнер ШЮКРИ,
Жельо МИХОВ
hard admin

*

Top