Бандити откраднаха по 2 кила злато и сребро от Красимир Петков, пробили дупка в стената на ателието на кърджалиеца

Нагли бандити успяха да оберат златарско ателие на кърджалиец като пробили дупка в стената от съседния магазин за дрехи в района на кооперативния пазар в Благоевград. Преди това те обезвредили датчиците на алармената система с познатата схема “тапа”. Откраднатото е на стойност над 150 000 лева.

Бижутерската работилница се намира в магазин за хавлии, собственост на Красимир Петков от Кърджали, който от години развива бизнес на територията на областния център, на улица “Пере Тошев”. Бандитите са успели да отмъкнат по 2 килограма злато и сребро. Сред откраднатото са и накити на благоевградчани, които оставили бижутата си за поправка.
Полиция няколко часа разпитва собственика и неговите служители. При огледа не били открити и видими следи от взлом на външните врати, нито на ателието, нито на магазина до него.
Това е първата подобна дръзка кражба от години, съобщава благоевградският вестник „Струма”. Последният грабеж, който помнят жителите на крада бе извършен от бандити-гастрольори. Те задигнали 8 кг. злато от ателие “Карат” до паркинга зад ГУМ, посред бял ден като заплашили собственика с пистолет. В последствие бандата изоставила колата, с която извършила грабежа и я запалили.
24rodopi.com
Снимка: “Струма”
hard admin

*

Top