Бареков: Да се затвори за 6 дни границата с Турция, да се забрани гласуването край Босфора! Изселниците: Краде от Сидеров и ни нахъсва да упражним правото на вот

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков провокира българските изселници и заради създаденото напрежение се очаква рекордно тяхно присъствие в Кърджалийско в дните около 5 октомври. Изселнически организации прогнозират висока избирателна активност и в самата Турция на предсрочните изборите за Народно събрание.
Бившият телевизионен водещ Тв7 поиска затваряне на югоизточната ни граница в дните от 1 до 6 октомври, за да не могат хора с избирателни права да се върнат в България.
„Кой е той да затвори границата, военно положение ли има? Извънредно положение ли има? Война ли има? Какви са тия хора, в кой век живеят”, това пък отговаря областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер на въпрос на репортер от сайта на Бареков Bnews.
„Тези хора български граждани ли са? Тогава този Бареков фашист ли е?”, пита Бахри Юмер. Според сайта на Бареков Бахри Юмер го нарекъл „фашист” и сега лидерът на „България без цензура” щял да заведе дело.
Юмер категорично отрича възможността за манипулиране на вота от страна на ДПС. В секционните комисии имало по един представител на ДПС, а членове имало и от други формации.
ДПС, ГЕРБ и Реформаторския блок работят сред изселници в Турция, възможно е и други партии и коалиции да имат представители тук, коментираха пред 24rodopi.com от Федерацията на балканските изселници и емигранти „Балгьоч”. 
В писмо до служебния премиер Георги Близнашки Бареков настоява да се закрият изборните секции в Турция. Апелите на бившия телевизионен водещ изселническите организации определят като „опит за „докосване” до твърдия електорат на националистите от „Атака” и „Патриотичен съюз”. Според изселници Бареков копирал поведението на Волен Сидеров от предишни предизборни кампании, което подтиквало българските избирателите в Турция да гласуват още по-активно. 
24rodopi.com

На снимката: Така гласуваха изселниците в Турция на предишните парламентарни избори – 6 300 за партията на Касим Дал и 41 653 – за ДПС

hard admin

*

Top