Баровски басейн оставя 50 000 без вода!?

Жители на Главатарци пред общинските съветници на Кърджали: Съоръжението на „Главатарски хан” е върху главния водопровод

 

Новият басейн на комплекс „Главатарски хан” е построен върху магистралния водопровод, който снабдява Кърджали и Момчилград и създава реална опасност от причиняване на огромна авария при спукване на тръбата.

Скандалното разкритие направиха жители на село Главатарци по време на редовната сесия на Общинския съвет в Кърджали. След многобройни жалби, собственици на имоти в района дойдоха на крака в разпоредителния орган.

„Невъобразим шум и миризма на фекалии ни тормозят. Музиката кънти от сутрин в девет до два-три, дори четири след полунощ. Системно се нарушава наредбата за обществения ред. Комплексът не разполага с пречиствателна станция, а със септична яма, която явно никой не чисти. Защо продължава това безобразие? Издадени са разрешителни и когато извикаме полиция за шума, собствениците се позовават на тях. Пишат се и актове, които изчезват. Полицаите не могат да замерват шума и затова трябва да извикаме Здравната инспекция. Защо няма кой да излезе срещу собствениците и да се реши веднъж завинаги този лай.ян и шумен проблем?”, попита от трибуната представителят на недоволните Евгений Овчаров (на снимката).

Кметът Хасан Азис отговори, че са правени проверки по жалбите, като нарушения не са констатирани. От Екоинспекцията в Хасково също са реагирали на сигналите. От там става ясно, че има сключен договор с ВиК за почистване два пъти в месеца на септичната яма, но така и не са фактурирани подобни услуги. Издадени са били и предписания.

Темата предизвика скандал в Общинския съвет и взаимни упреци за свършеното от различните представители на политическите сили. В крайна сметка казусът ще влезе в следващото заседание на Общинския съвет.

„Абсолютно недопустимо е да се строи басейн върху магистралния водопровод. Ако той се спука Кърджали и Момчилград остават без вода”, коментира бившият шеф на ВиК-дружеството и общински съветник Милан Миланов.

hard admin

*

Top