Бахри Юмер: Караянчева назначаваше от директора до чистачката! От чистката на ГЕРБ хора се разболяха от рак, съдът връща на работа уволнените

Всички ръководители, които са били наложени силово от Караянчева, ще си отидат. Както политически са дошли, така и политически ще си отидат, твърди областният лидер на ДПС
 
 
Партия ГЕРБ е провеждала политическа чистка в последните три години в региона, като цената сега се е плащала и била твърде висока. Съдът връщал масово уволнени от ГЕРБ на работа и сега институциите плащали сериозни обезщетения. Тепърва ще излезе докладът за неправомерните уволнения.
Това съобщи областният лидер на ДПС Бахри Юмер по повод нападките на народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева относно кадровите промени и последната декларация на областната структура на ГЕРБ.
„БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова за директор на РИОСВ”, обявиха хората на Бойко Борисов в Кърджали.
„Областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева няма право да говори за уволнения. Тя изпада в ситуацията „Крадецът вика „Дръжте крадеца!”, но явно няма кой да й го каже, за да спре да затъва още повече. Тя е в положение, за което народът има много по-силни и ефектни сравнения, но нека се вгледа в себе си и да събере партийните другари и да пита „Какво сторихме през тези години на управления”, твърди Бахри Юмер.
Депесар №1 в Източните Родопи е категоричен, че именно Цвета Караянчева е била човекът, който е уволнявал и назначавал по политически причини до последната чистачка в областта.
„Хората бяха принуждавани да подпишат декларация, че стават членове на ГЕРБ, за да останат на работа. Уволняваха се кадърни кадри, спечелили конкурси. Има случаи на уволнение на хора, които били върнати от съда на работа. Стигна се до там, че отстраняваха и хора в болнични, нещо което никой преди това не е правил”, посочва Юмер.
В Ардинско бил уволнен директор на училище с 30-годишен стаж и авторитет сред учителите, само защото не е приел да бъде от ГЕРБ.
„Педагози се разболяха от рак, други получиха сърдечни проблеми от необосновани политически чистки. Разследваме колко неправомерни уволнения и назначения са извършени от Цвета Караянчева. В момента Община Джебел плаща обезщетения за поразиите на хора, назначени политически в сферата на образованието. Това са директори на ГЕРБ”, каза още Бахри Юмер.
Той призова Караянчева да се освободи от емоцията и да анализира трезво, а след това „да се скрие”.

„Ще възстановим справедливостта. Започваме от нулата. Всички ръководители, които са били наложени силово от Караянчева, ще си отидат. Както политически са дошли, така и политически ще си отидат”, категоричен е Бахри Юмер.

hard admin

*

Top