Бахри Юмер: Няма партийно участие в контрапротеста, който се организира в Кърджали

Пътуващият из страната контрапротест, който в неделя вечерта след 19 часа ще спре в Кърджали, не е с партийната подкрепа на ДПС или БСП. Това твърди областният лидер на ДПС Бахри Юмер пред Бгнес.
Инициативните комитети, които организираха подписката в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски и събраха над 30 000 подписа в региона преди около два месеца, сега отново са обиколили 7-те общини, твърди Юмер пред софийския сайт.
“Те са хората, които подготвят и организират участието на местните в митинга тази вечер, ние като партия нямаме никакво отношение към проявата. Но ако много се налага, не ни е проблем да свикаме многохилядни митинги в подкрепа на правителството, в един областен град винаги могат да се съберат 30-40 000 души”, подчерта Бахри Юмер. Според него обаче нямало смисъл от партийното участие, “по-добре да се видят действителните нагласи на хората”.
“София не е България, кажете къде в страната има недоволство срещу политиката на Орешарски. Хората имат други проблеми, общините се чудят как да се справят след блокираните от кабинета на Бойко Борисов проекти и инвестиции”, посочи още областният председател на ДПС Бахри Юмер.
Същите твърдения той успял да вметне и в разговора със зам.-посланика на Германия Райнхард Крап, гостувал с екипа си от политическия отдел в Кърджали на 21 август. По думите на Юмер обаче неофициалната визита на Крап в града е била планирана доста отдавна и не е имала връзка с настоящата ситуация у нас.
Народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева пък твърди, че областните лидери на БСП и ДПС са осигурили 10 автобуса с хора от цялата област, които трябвало да се включат в контрапротеста в центъра на Кърджали.

.

hard admin

*

Top