Баща гладува пред съда, отнемат дъщеря му

Румънка изостави 41-годишен родопчанин, нарече го гей

 

41-годишен мъж от Неделино започва гладна стачка пред сградата на Съдебната палата в Смолян срещу решение на магистратите да му бъдат отнети родителските права над дъщеричката му. Севдалин Чандъров издигна протестни плакати, обвинявайки в корупция ръководителите на съда. Той е категоричен, че ако от гладната стачка няма ефект ще се премести пред президентството в София, като е готов и на крайни мерки –да посегне на живота си.

Чандъров разказа, че преди седем години се е оженил за румънка, с която заживели в Неделино, ражда им се дъщеричка –Жасмина, която в момента е на пет години. Преди време обаче майката заминава на работа в Испания, където се запознава с румънец и се разделя с родопчанина. Майката предявява и иск за родителски права над детето и бащата се страхува, че може да загуби дъщеря си, защото бившата му съпруга е доста добре финансово. Чандъров се опасява, че детето ще му бъде отнето и заведено в Румъния при условия, че то никога не е ходило там и не знае дума на румънски.

В подкрепа на мъжа в Неделино е направена подписка в общината. Бащата е категоричен, че родителските права трябва да бъдат негови. На първа инстанция вече са присъдени обаче на майката. Бившата съпруга заявила пред съда, че родопчанинът имал хомосексуални наклонности.

hard admin

*

Top