Баща и син гепили 20 бона от телефонни измами

Кърджалийците отговорни за 12 удара на ало-мафията

Баща и син от Кърджали са работели за ало-мафията в региона. Георги Георгиев и Зарко Горанов са задържаните лица след последната телефонна измама, обявиха на съвместен брифинг шефът на Областната дирекция на полицията комисар Валери Баранов и окръжният прокурор Светлозар Лазаров. Двамата са заловени малко след като са получили сумата от 800 лева от възрастна жена в Крумовград. 85-годишната била обработена по телефона по позната схема „катастрофа с близък”. Измамниците се свързали с жената на 10 януари. Мъжки глас й се представил за прокурор от Кърджали и поискал 10 000 лева, за да измъкне внука й от ареста защото с автомобила си „блъснал и убил дете”.
След незабавна реакция на полицейските служители е задържан Зарко Горанов, в когото била намерена сумата от 1330 лева и 3 мобилни телефона. Малко по-късно в Момчилград е спрян за проверка и Георги Георгиев у когото разследващите намират 1010 лева и два GSM апарата. Обиските продължили и от автомобила на Горанов са иззети тефтер, лаптоп, найлонова торбичка с 3000 лева, както и два броя регистрационни номера. Едва три дни по-късно полицаите установяват откъде е и сумата от 3000 лева в автомобила. Става въпрос за още една телефонна измама, за която обаче не било сигнализирано. По всяка вероятност двамата са били използвани за „мулета” от телефонните измамници и при още десет удара на ало-мафията в региона, регистрирани през миналата година, заяви комисар Баранов. Сумата, която са прибрали е в размер на около 20 000 лева, допълни той.
„Досъдебното производство засега се води срещу неизвестен извършител”, допълни прокурор Лазаров. По думите му целта на разследването е да достигне до поръчителите и реалните извършители на измамите. Според него двамата най-вероятно ще бъдат привлечени като свидетели по делото. Една от използваните сим карти пък е регистрирана на името на 23-годишно момиче от Благоевград.

На снимката: Комисар Валери Баранов и окръжният прокурор Светлозар Лазаров

hard admin

*

Top