Баща на 5 деца: Рекет във фирмата за чистота „Зауба“! Уволняват, ако не си плащаш

Семейство от квартал “Боровец” се жалва, че е неправомерно уволнено, защото е отказало да бъде рекетирано от бригадирка в сметопочистващата фирма “Зауба” в Кърджали.
Според главата на 7-членната фамилия Данчо Райчев Иванов, Елена Б. всеки месец при аванс и заплата е искала по 15 лева от съпругата му Ягода Найденова Иванова,за да я държи на работа. Чистачката е била принуждавана да купува и цигари “Давидоф” на своята началничка, твърди в писмото си Данчо Иванов. Според него бригадирката е искала цигари, водка, шунка, кашкавал, шпеков салам. Той потърсил обяснение от бригадирката, но тя изгонила от работа него и съпругата му. Данчо Иванов твърди, че когато шефът на офиса в Кърджали Николай Благоев Проданов замине за София, бригадирката кара подопечните й работници да я черпят в стола на “Пневматика” заедно със сина й Валентин.
В писмото се казва още: “Не сме само аз, Данчо Райчев Иванов и съпругата ми, от която е вземала сумата от 15 лева и цигари “Давидоф” от 5,50 лв, но има още 7-8 човека и те ощетени от това, че Елена (Ленче) се възползва от това. На няколко пъти я предупредих, че ще се оплача на журналистите да видят как седят нещата, но същата Ленче каза, че не се плаши от никой и от нищо, който много знае, си отива във къщи. Както и стана”.
Данчо Райчев Иванов изброява съкварталци, от които според него бригадирката е искала услуги, пари, алкохол и цигари. От Самет Шериф Ахмед, Шериф Шериф Ахмед поискала да й боядисат къщата, от Бисер Иванов Иванов – цигари, от Тодор Маринов Йорданов – алкохол, от Данчо Минчев Стефанов – мезе, от Камен Рангелов Ангелов – кашкавал. Според Данчо Иванов шефът на офиса на фирма “Зауба” Николай Проданов не знае за провиненията на бригадирката и затова я защитава.
Според уволнения жител на квартал „Боровец” жена му има трудов договор и е уволнена предсрочно. Той е внесъл жалба в Инспекцията по труда.
От „Зауба” твърдят, че Ягода Иванова е освободена след изтичането на срочния договор с изпитателен срок. Бригадирката пък отрича обвиненията, като посочва, че самата тя купувала храна на работниците. Ягода Иванова било освободена, защото не се явила на работа в продължение на 2 седмици.
Данчо Иванов пък бил освободен, защото се напивал и не идвал на работа.
Георги КУЛОВ

Петър КАЛЧЕВ

hard admin

*

Top