БГ-циркът започна: Разследван за пране на пари ще съветва президента от името на гражданите!

Разследваният за пране на пари бизнесмен Огнян Донев е в списъка на Обществения съвет, съставен основно от водачи на протеста срещу монополите, съобщава агенция Пик. Заедно те ще консултират президента Росен Плевнелиев при съставянето на служебното правителство. Новината е от сайта на държавния глава. В съвета влизат общо 35 души. В петък, 1 март, на „Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев свиква за консултации Обществения съвет към бъдещото служебно правителство.
Донев е по-скоро представител на монополите, той беше разкрит и като основен виновник за високите цени на лекарствата.
В списъка са доказаните лидери на гражданските протести като Янко Петров, Ангел Славчев, Дончо Дудев, варненецът Иван Петров, екологът Тома Белев и др.
В съвета са още Константин Тренчев, Пламен Димитров, Божидар Данев, Огнян Минчев, Антоний Гълъбов и др. В този съвет Огнян Донев е в качеството си на председател на КРИБ (Камара на работодателите и индустриалците в България).
На срещата на 1 март при президента представителите на протестиращите граждани, на браншови организации, на синдикални и работодателски организации ще обсъдят бъдещите задачи и проект на Правила за устройството и дейността на Обществения съвет.
Съветът ще бъде консултативен орган пряко към служебното правителство за сътрудничество при вземане на решения, формиране на позиции, становища и приемане на инициативи от служебното правителство за развитие и провеждане на публичните политики в полза на българските граждани при спазване на принципите на публичност и прозрачност, се пояснява в прессъобщението на президентството.
hard admin

*

Top