Бебе №100 проплака в Момчилград

Бебе номер 100 за годината проплака в родилното отделение на Многопрофилната болница в Момчилград „Д-р Сергей Ростовцев”.
Момиченцето се роди навръх 1 ноември – Деня на народните будители. Раждането е преминало по нормален начин без оперативна намеса на лекарите. Бебето се казва Ъшъл, тежи 3 600 гр. и е с ръст 50 см. Щастливата майка е на 25 години и е от кирковското село Бенковски. Малката Ъшъл е първа рожба на семейството на Гюлназ и Мустафа, сключили брак в началото на годината.
Решението момиченцето да се роди в момчилградската болница е на майката след добри отзиви на близките й за условията в родилното отделение на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”.
Ръководството на здравното заведение отчита ръст на раждаемостта спрямо предходната година. За първите 10 месеца на 2012 година на бял свят се появили 87 бебета, а годината е завършила със 106. Очакванията на акушерите са 2013 година да отчете нов прилив на бебета от Момчилград и региона.

Родилното отделение става предпочитано за все повече жени. В Момчилград пристигат бременни от съседни общини като Джебел, Кирково и Кърджали, включително и от Смолян и Златоград.

hard admin

*

Top