Беглец стресна Велишане

  • Изплашен от стореното с балтията Мохамед ага решил, че е дошъл краят на дните му и хванал гората
  • Тлеещият конфликт между него и съседката му често прераствал в кавги

"Валя ФЛОРИДИС
Полиция и жандармерия с две следови кучета издирваха в събота 55-годишен жител на кърджалийското село Велишане. Мъжът не се прибрал в дома си, след като при съседска свада ударил с брадва по главата 61-годишна жена. Тя е настанена в кърджалийската болница без опасност за живота. Веднага след скандала, който избухнал около 17 часа на 9 февруари, мъжът се укрил в близката гора.
В неделя сутринта полицията организира издирване. Първоначално в претърсването са се включили 7 полицаи, по-късно към тях се присъединили и жандармеристи. Подаден е сигнал и до „Гражданска защита”. В издирването на изчезналия мъж участвали и негови съселяни.
Изненадващо в понеделник сутринта беглецът се прибрал сам в дома си.

В търсенето на Мохамед ага, както е известен мъжът във Велишане, се включиха всичките му съселяни. Търсихме го под дърво и камък, казва кметът Себахтин Юсеин. Навъртели много километри в студа, предполагайки, че се е случило най-лошото.
Конфликтът между Мохамед ага и съседката му зреел от около година. Жената се преселила от Ненково, къщата й там се разрушила. Настанила се заедно с дъщеря си в дома на зет си, който живеел в Бойно. Мохамед ага не работи от около две години. Преди това бил по строежите в София, Стара Загора. Гледал животни. Пускал ги на свобода да пасат. И когато дойде съседката, махаличката му се стори тясна, казва кметът. Настоява пришълците да си вървят там, откъдето са дошли.
Освен тях в махалата има още едно семейство. Първият път, когато се скарали, кметът се опитал да ги вразуми. Настоял да се разберат помежду си, дори заплашил, че ще им наложи глоби. Уж се помириха. Не след дълго обаче пак се скараха. Този път се намеси полиция. И тогава Мохамед ага пак избяга. Намерихме го бързо. В тръните край селото се беше скрил.
В петък обаче разправията била люта. Мохамед ага не се стърпял и ударил жената с тъпото на брадвата по главата. Изплашен от стореното, се върнал в къщи, ударил 250 грама мастика на екс и казал на изплашената си съпруга, че за него този свят вече е свършил. Жената се опитала да го успокои, но той скочил да бяга, тя го последвала, но загубила дирите му.
Вероятно е скитал наоколо и след време се върнал и се скрил в помещението, където държи сламата. След алкохола, който погълнал, вероятно е заспал. На сутринта , когато чул как хората го оплакват в дома му, се появил. Кротък човек. Но откакто тази жена дойде в махалата, се развали, жалят го съселяните му.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top