Бедни раздвижват пазара на недвижими имоти в Кърджали

Хора с малко спестени пари от селата в Източните Родопи раздвижват леко пазара на недвижими имоти в Кърджали, твърдят брокерите в града край Арда.
Те търсели евтини панелни жилища в квартал „Възрожденци”.
„Това са апартаменти на цени между 25 и 35 хиляди лева. Не са на атрактивни места и „плачат” за ремонт, но цената е най-важна за хора, които виждат в това начин да си уредят живота в града. Да напуснат селото и да станат кърджалийци, където е по-лесно да си намерят работа или вече един от семейството е намерил работа – това е важното за тях”, поясниха от местна агенция за недвижими имоти.
Използват малко спестявания, но разчитат най-вече на кредити,твърдят брокерите.
Купувачите търсят предимно жилища от две стаи и кухня. В централната част на града тяхната стойност достига до 55 000 лева , но купувачи почти липсват. Големите апартаменти въобще не се търсят.
Пълен застой цари в търговията с търговски помещения и офиси. В кв.”Възрожденци”квадратния метър е 300 евро. Рекорд в града е поставила собственичка продала магазин от 40 кв.м. за 600 евро на кв./м в идеалния център.
Брокерите посочват, че предлагането на търговски обекти е много голямо, а търсенето липсва. Нещо повече – вместо да се отварят, се затварят магазини. Градът е облепен с предложения за предлагане за продажба или под наем на търговски площи и офиси.
Георги Кулов, Петър Калчев

hard admin

*

Top