Безапелационни шампиони на България по волейбол са момчетата на „Арда" до 13 г.

От 27 до 30 май 2013 г. на проведените в град Казанлък републикански финали категорични шампиони на България след 7 поредни победи станаха състезателите от отбора на „Арда-Кърджали”. Момчетата са във възрастова категория до 13 години, изцяло обновен отбор, тъй като миналогодишните шампиони са вече при по-големите. Основна заслуга за поредното злато от републиканските финали имат двамата треньори Павел Митев и Димитър Гочев. За подготовката на изгряващите кърджалийски волейболисти допринесоха изключително много и осъществените спаринг-срещи с миналогодишните шампиони.

Състезателите, треньорите и ръководството на волейболен клуб „Арда – Кърджали” изказва благодарности на мощната агитка от града, заглушила поддръжниците на ЦСКА по време на финалния мач за решаване на спора за златния медал. Родителите на момчетата също не пропуснаха да присъстват на срещите на децата си, което допълнително ги мотивира да дадат най-доброто от себе си.

На всички срещи от първенството присъства треньорът на мъжкия отбор на „Арда – Кърджали” Иван Халачев, който изрази възхищението си от играта на бъдещите попълнения.

Двама от състезателите получиха и индивидуални награди – петокласникът Петър Петров грабна приза за най-добър изпълнител на начален удар, а капитанът Симеон Топузлиев заслужено бе отличен с наградата за най-ценен играч /MVP/.

Спечелените златни медали и купата на България за пореден път доказват професионализма и усилията на треньорите, които работят с младите волейболни надежди на Кърджали.

Отборът на момчетата до 13 години, участвали в републиканството първенство, е съставен от следните състезатели:

1. Симеон Топузлиев           СОУ „П. Р. Славейков” – капитан

2. Петър Петров                   СОУ „Отец Паисий”

3. Димитър Гайдаджиев      СОУ „П. Р. Славейков”

4. Кирил Руменов                            СОУ „П. Р. Славейков”

5. Васил Шопов                               СОУ „Отец Паисий”

6. Мюмюн Емин                              СОУ „П. Р. Славейков”

7. Тодор Топалов                  СОУ „П. Р. Славейков”

8. Стефан Башев                              СОУ „П. Р. Славейков”

9. Симеон Сотиров              СОУ „П. Р. Славейков”

10. Христо Върбанов                      СОУ „Йордан Йовков”

11. Никола Чолаков             СОУ „П. Р. Славейков”

 

Треньори: Павел Митев и Димитър Гочев

 

 

Нешка Шопова

hard admin

*

Top