Без кворум на извънредната сесия за отстраняването на председателя!?

Тайно или явно гласуване – това е големия спор на насрочената за 15 януари извънредна сесия на Общинския съвет в Кърджали
Възможно е на извънредната сесия на Общинския съвет в Кърджали във вторник – 15 януари, да няма кворум. По този начин ще се провали дебатът и гласуването по единствената точка „Предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на Общински съвет – Кърджали”, разкриха за 24rodopi източници от ДПС.
Цял ден групите в разпоредителния орган на Кърджали заседаваха и обсъждаха варианти за сесията.
Тайно или явно гласуване – това е големия спор на насрочената за утре извънредна сесия на Общинския съвет в Кърджали, пише в новия си брой всекидневникът “24х7 Родопи”. На нея общинските съветници трябва да гласуват предложението на групата на БСП за отстраняване на председателя Раиф Мустафа.
За да бъде отстранен Мустафа, съветниците на БСП и ГЕРБ трябва не само да са единни в гласуването, но и да получат подкрепата на поне 3-ма от ДПС.
В БСП са категорични, че при таен вот Раиф Мустафа ще бъде отстранен от поста си. В началото на сесията съветниците ще решат дали ще гласуват тайно или явно.
Лидерът на ДПС Мухарем Мухарем е категоричен, че проблем няма и независимо как ще се гласува, Раиф Мустафа ще остане шеф.
Предложението на БСП е подкрепено с подписите на 15 общински съветници. Мотивите за тази стъпка са свързани най-вече с липсата на желание и воля да се водят разговори и търсят компромиси с опозицията за постигане на консенсусни решения по изключително важни въпроси за настоящето и бъдещето на общината, посочиха от БСП.
hard admin

*

Top