Бенковски приема среща тютюнопроизводители-министър

Цвета Караянчева съобщи, че е разговаряла с министъра на земеделието Мирослав Найденов и е получила уверението му, че проектът за гравитачно напояване от яз. „Мъглене”, чийто трети етап предстои, ще бъде довършен и хората ще разполагат с достатъчно поливни площи за отглеждане на зеленчуци.
Народният представител от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева бе гост на традиционния есенен празник на бита и културата в село Бенковски. Тук бяха още кметът на Кирково Сали Рамадан, заместник областните управители Асен Тюрдиев и Есат Садък, който е жител на Бенковски, председателят на ОбС Шинаси Сюлейманов и депутатът Неджми Али.
Стотици жители на община Кирково се събраха на площада в селото, което наброява над 2 500 жители и е най-многолюдното в област Кърджали. Кметът Хюсеин Садък поздрави всички жители и гости на Бенковски с края на селскостопанския сезон и използва парламентарното присъствие на събора, за да повдигне един от най-належащите за решаване проблеми на стопаните в района-довършването на напоителното поле.
В словото си Караянчева успокои тютюнопроизводителите от Кирковско, че Европа ще продължи да изкупува българския ориенталски тютюн и за него ще има пазари. В края на месец октомври е планирано изнесено заседание на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, което ще се проведе в Бенковски. В него ще вземе участие и министър Найденов, съобщи Караянчева.

hard admin

*

Top