Беширов се обръща към Райков: Г-н Премиер, 12 бедстват в мазе без ток!

Служебният премиер Марин Райков ще бъде запознат със съдбата на дванадесетте човека, които продължават да бедстват и живеят в мизерия в неделинското село Тънка бара. Това съобщава всекидневникът „Родопи Смолян”, който е част от медийната група „Родопи войс”.
Евакуираните преди два месеца семейства са настанени в мазето на изоставено училище, като условията там са под всякаква критика, а единствената им светлина се осигурява от газена лампа, обясни кметът на община Неделино Стоян Беширов. Той посочи, че почти всяка седмица посещава хората.
„Ситуацията е направо бедстваща. Поради лошите условия на живот в това мазе, бяхме принудени две от малките деца да бъдат преместени при роднини в Смолян”, заяви Беширов и обясни, че не може да се ангажира кога тези хора ще се върнат по домовете си.
Припомняме, че хората бяха принудени да напуснат жилищата си, заради активизирало се свлачище и опасност къщите им да рухнат.
Кметът добави, че проектът за укрепване на свлачището е предвижен в Комисията по бедствия и аварии, но от там няма никакъв отговор. Беширов посочи, че в рамките на два месеца няколко пъти е ходил в София относно този проблем. По думите му за укрепването на опасното свлачище са необходими около 300 хил.лв. „Ако не се отпуснат в най-скоро време парите, ще потърся помощ и от премиера Марин Райков”, категоричен бе Беширов.

—————————————————————–
Намери купувач за твоята кола лесно!

hard admin

*

Top