Беширов чака делото в „Замъка”, ще го замести депесар или „царист”

Готви се отстраняване от длъжност на кмета на Неделино
 
Кметът на Неделино почива в хотелския си комплекс „Замъка” и най-вероятно там ще дочака делото срещу себе си, научи 24smolian. От прокуратурата предстои внасяне на искане за спиране правомощията на Стоян Беширов. В града пък упорито се спрягат имената на двама общински съветници, които вероятно ще поемат ръководството на общината. Това са Румен Русанов от ДПС и Огнян Бабачев от НДСВ.
Както вече 24rodopi.com писа, Беширов бе задържан за длъжностни престъпления, а обявената от съда гаранция бе в размер на 10 000 лева. Кметът е обвинен за това, че в периода от 01.01.2012 г. до 24.10.2014 г. в Неделино, при условията на продължавано престъпление, като извършител, не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения, произтичащи от Закона за обществените поръчки, и с това е ощетил общинския бюджет в размер на 902 465 лв. Четири са обществените поръчки, които са причинили имуществени и неимуществени вреди на община Неделино от страна на кмета. И в четирите случая действията на Беширов са облагодетелствали трети лица, посочват от прокуратурата.
Беширов пък е завел дело срещу предаването „Разследване” по Нова ТВ за излъчения репортаж за злоупотреба с обществена поръчка в детска градина в родопския град.
Само преди дни кметът навърши 60 години, а служители в общината поднесоха интересни пожелания към градоначалника, публикувани в сайта на Общината.
„Искаме да знаете, че ние сме с Вас, стоим твърдо зад Вас и ненавиждаме също, колкото и Вие предателите, които се опитаха да спрат нашето движение напред в името и за разцвета на нашето родно Неделино. Вярваме, че това няма да им се отдаде, защото сме заедно, защото истината е на наша страна”, посочват служителите на общината в поздравлението си към кмета.
24rodopi.com
hard admin

*

Top