Бившият депутат Ахмед Юсеин поиска Бойко Борисов да се извини за Възродителния процес

И Бойко Борисов да се извини на българските турци за Възродителния процес. Това призова от ефира на Бтв бившият депутат от Момчилград Ахмед Юсеин. Не само БСП, но и другите партии у нас трябва да се извинят за смяната на имената, затворените в Белене, разселените и другите репресирани, смята Юсеин.
Момчилградчанинът обяви, че бащата на президента Росен Плевнелиев е участвал във Възродителния процес, както и бившият премиер Бойко Борисов. В периода на смяната на имената и репресиите срещу турците, Борисов е пратен да работи в района на Дулово. Години по-късно лидерът на ГЕРБ обяви, че подкрепя процеса, но не одобрявал методите за смяната на имената.
“Сергей Станишев се извини на турците заради Възродителния процес на големия митинг на 16 ноември. Но досега никой от БСП не се е извинил на помаците”, това пък заяви в студиото на Бтв Ефрем Моллов. На трибуната в столицата до Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Лютви Местан се намирало лице, което Моллов определи като „член на фашистката организация Дружба „Родина”, посочи още лидерът на Европейски институт „Помак”.
Имената на помаците в България са сменяни през 1879, 1912, 1935, 1954 и 1972 години, поясни Ахмед Юсеин.
hard admin

*

Top