Бившият министър от ДПС Мехмед Дикме – водач на листата на АБВ в Кърджалийско?

Предизборен фолклор прави политика от Диамандово министър, коалира БСП и хората на Първанов
Бившият министър от ДПС Мехмед Дикме да води листата на формацията на Георги Първанов в Кърджалийско, това гласи вариант „А” на стратезите на „Алтернатива за Българско Възраждане” (АБВ), разкриха за 24rodopi.com от централата на партията.
По този начин част от електората на ДПС щял да гласува за АБВ, а резервът от българомохамедански гласове в Ардинско и Кирковско за ГЕРБ и БСП, да се пренасочи към партията на Първанов.
Налагането на външен кандидат обаче не среща никаква подкрепа сред учредителите на АБВ в Кърджали, които понесоха много атаки в последните месеци.
„Вярно е, че има потенциал в Кирковско, Ардинско и Крумовградско, който АБВ може да измъкне под носа на ГЕРБ и БСП, но това в никакъв случай няма да стане чрез „парашутист” и то „компрометиран кадър на ДПС”. Много по-силна е кандидатурата на Бойка Арабаджиева, ако гледаме на критериите за подреждане от тази страна – флирта с помаците. Освен това, националното ръководство ще се слуша в мнението на кърджалийското ръководство. Все пак ние не сме някой сутрешен телевизионен блок, който е закъсал за „плювачи срещу ДПС” и молим изгонени от партията да дойдат в студиото и да говорят угодни неща”, коментира пред 24rodopi.com един от лидерите на АБВ в Кърджали. Той подчерта, че ако му наложат политика от ардинското село Диамандово за водач на листата, много от активистите на АБВ ще напуснат формацията.
Междувременно предизборният фолклор роди „бисер” в джамията в Ардино днес. „БСП и АБВ ще имат обща листа. Водач в Кърджалийско ще бъде Мехмед Дикме, а втори ще бъде Милко Багдасаров. Дикме ще стане министър, а в парламента ще влезе Багдасаров”, обясняваха бивши застъпници на Дикме от времето на местните избори, които той загуби от Ресми Мурад.
24rodopi.com   
hard admin

*

Top