Бившият шеф на полицията в Кърджали поема сигурността на посолството ни в Австрия?

Доскорошният директор на полицията в Кърджали комисар Валери Баранов става аташе по вътрешна сигурност към посолството ни във Виена, съобщиха за 24rodopi.com източници от Външно министерство.
Баранов се раздели с директорския пост в Кърджали на 31 януари. Той подаде заявление за пенсиониране поради придобиване на това право.
Ще припомним, че Баранов беше назначен за директор на полицията в Кърджали на 31 януари 2011 година. Преди това ръководеше районно полицейско управление в Пловдив.
Валери Баранов е роден на 20 ноември 1955 година в Кърджали. По това време баща му е офицер в едно от двете поделения в града край Арда. Но само след година семейството напуска града. “Всички ме питат откъде идва фамилията Баранов. Мога да кажа, че не е руска, защото дядо ми е унгарец. Пристига в България и се установява тук. За съжаление не успях да науча този труден език”, обяснява бившият шеф на полицията в Кърджали.
Баранов е завършил Академията на МВР през 1983 г. с профил “Охрана на обществения ред и безопасност на движението по пътищата”. Започва работа като разузнавач.
След най-нашумелите му случаи е “разплитането” на аферите на Арсен Льопен – крадеца джентълмен, който бе осъден на 57 г. затвор. Австрия е една от любимите страни в Европа на Валери Баранов.
hard admin

*

Top