Бивш депутат: Търсят данъци от покойната ми съпруга

Общинската службата за местни данъци и такси в община Кърджали е изпратила съобщение до покойната Анифе Ахмед Ахмед за дължими данък “Сгради” и такса “Смет” и лихви, съобщи вдовецът Нуреддин Мехмед, който е депутат от Великото народно събрание.

Писмото е от тази година, но в него са включени и просрочени задължения. Според данъчната служба за апартамента си Анифе дължи налог от 10,54 лв., а за такса смет – 26,35. Старите задължения са на стойност 116,32 лв плюс 56,76 лв. лихви.

“Съпругата ми почина през април 2009 г. Още тогава занесох копие от смъртния акт в данъчната служба на общината, но това явно се е оказало недостатъчно”, каза Нуреддин Мехмед. Тази година той е изненадан от съобщението на данъчните. Сумата се оказва непосилна за неговата пенсия.

От Дирекция “Местни данъци и такси” обясниха, че възрастния човек е трябвало в 6-месечен срок след смъртта на съпругата да депозира и удостоверение за наследници, ако жилището е придобито по време на брака. Така половината имот на съпругата се разпределя между Нуреддин Мехмед и децата му, а заедно това и сметките,които трябва да плаща.

Самият Нуреддин Мехмед споделя, че едва погасява неговата част от данъците и таксите, защото се грижи за неизлечимо болния си син.

 

 

 

hard admin

*

Top