Бизнесменът Фатих Хамзаоглу: Заплашиха ме, че ще ми сложат чувал на главата и „ще ме заровят в историята“!

„Собственикът на фирмата в Турция Ерджан Ашанлъ, с когото работим по продажбата на животни, е наел братята Зеки и Хикмет. Ще отбележа, че с Ашанлъ имаме неразбирателство по търговски сделки, но аз съм изряден. Изпълнил съм моята част по споразумението, за което има документи от различни институции. С нагласата, че в България все още споровете се уреждат с помощта на мафията, Ашанлъ решава да прати двамата братя при мен”, заяви за 24rodopi турският бизнесмен Фатих Хамзаоглу, за когото прокуратурата твърди, че е бил рекетиран от Зеки и Хикмет М. – Зико и Пъли.

Ще припомним, че братята бяха арестувани миналата сряда на бензиностанция в Кърджали. Те престояха в ареста 72 часа. В момента са с мярка за неотклонение „домашен арест”.

Хамзаоглу твърди, че един ден преди да бъде рекетиран за 6 хиляди евро е представил всички фактури, показващи погасените от него задължения по продажбата на 850 кози.

„Зеки и Хикмет заявиха, че имам бизнес отношения с турския гражданин Ерджан Ашанлъ и че съм взел пари, без да изпълня търговската поръчка за доставка на животните. В рамките на 4 месеца им продадох общо 850 кози. Казах им, че всичко може да се провери от митниците и че сме имали сделка, която е завършила успешно и вече нямаме задължения един към друг”, подчерта Хамзаоглу.

Той посочи, че сумата от 400 хиляди евро е била изпратена от Турция чрез банков превод. За да може да изтегли сумата, бизнесменът бил длъжен да предостави всички фактури за извършените услуги, което още веднъж доказвало, че сделката е извършена по перфектен начин и двете страни са изпълнили условията.

По думите на Хамзаоглу, на следващия ден двамата братя от Кирковско решават да му звъннат и да поискат 6 хиляди евро.

„Казаха ми, че те са приятели, но в София има едни други хора, които, ако дойдат, ще ме заровят в историята, ще ми сложат чувал на главата и никой няма да може да ме намери повече. След тези техни думи веднага се появи полицията. Те са били следени. По-нататък постъпих, както ме посъветваха полицаите. Аз им благодаря за професионалната и коректна работа”, заяви Хамзаоглу.

„Нямам никакви проблеми с турската държава, както писахте”, посочи още той.

hard admin

*

Top