„Билла“ в Кърджали пред фалит!? „Кауфланд“ ще остави без клиенти и „Лидъл“

Оборотите на „Билла” и „Лидъл” в Кърджали ще паднат драстично след 12 февруари. След като „Кауфланд” отвори врати, „Билла” ще тръгне към фалита, а „Лидъл” ще загуби голяма част от клиентите си.
Три хипермаркета са твърде много за Кърджали и фалитите са неизбежни – това смятат както кърджалийските собственици на хранителни магазини и складове, така и шефове на хипермаркети.
Фалити или обединения на хранителни вериги, които работят у нас, очаква Милош Ристич, изпълнителен директор на “Карфур” за България, цитиран от софийски вестник. Пазарът не се разраства, а има голям брой играчи на него, невъзможно е да оцелеят всички и някои ще отпаднат, коментира той.
„Сред кандидатите за работа в „Кауфланд” имаше много служители на „Билла” и „Лидъл”, но не бяха одобрени. Вероятно защото са научени да работят по една схема и организация, които не се одобряват от новите инвеститори в Кърджали. Но е факт, че самите продавачи в двата магазина не виждат добро бъдеще след появата на „Кауфланд”, поясниха за 24rodopi.com одобрени за работа в „Кауфланд”. Както вече писахме, 1500 души участваха в конкурса. Одобрени са 100 човека, които ще получават между 400 и 500 лева заплата. Те трябва да се явят на работа на 1 февруари, за да подготвят магазина за посрещане на първите клиенти.
Милош Ристич смята, че начини за оцеляване ще търсят както представителите на така  наречената модерна търговия, така и традиционните търговци. „Най-вероятно ще станем свидетели на обединения на различни по-малки търговци – бакалии, пекарни, специализирани магазини от един и същи район”, твърди Ристич.
hard admin

*

Top