Бисеров: Вътрешният министър изпълнява мокри поръчки на диктатора! Цветанов: Не изпълнявам ничии поръчки

Натискът върху съдебната система и манипулацията на разследването за нападението над Ахмед Доган продължава. Това заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров от парламентарната трибуна.
Това е опит за политическо убийство, поръчков опит за политическо убийство на опозиционен лидер в навечерието на парламентарни избори. Всеки който се опитва да обори тази теза с фалшификати е политически съучастник в най-грозната политическа сцена разиграла се в България, категоричен е Бисеров.
Защо нападателят хулиганин има няколко оръжия, с които може да убие човек. Защо той насочва оръжието в слепоочието, да го уплаши ли, риторично попита заместникът на Местан. Защо презарежда няколко пъти – за да уплаши Доган ли, при положение, че уплахата е налице. Защо прави признание, че е искал да убие Ахмед Доган и ги променя, продължи с въпросите Бисеров и добави, че на кутията с патроните за пистолета, с който Октай Енимехмедов се опита да стреля пише, че тези боеприпаси са смъртоносни от разстояние под един метър.
Целта на този опит е Доган да бъде убит и ДПС да бъде извадено от политическия живот на България. Действията на изпълнителната власт на предотвратяване на разследването на това поръчкоово убийство са недопустими. Ако става въпрос за хулиганство, никой не проверява поръчителство, каза Бисеров.
Това трябва да сплаши един милион избиратели на ДПС и да бъде „убит” доклада на Ахмед Доган, чиято основна констатация е, че демокрацията в България е подменена с диктатура, че един представител на подземния свят е овладял структурите на властта и зад образа на спасител налага диктатура, категоричен е Бисеров. Знаем кой е изпълнителят на мокри поръчки на диктатора и това е Цветан Цветанов, отсече Христо Бисеров. Вярваме, че съдебната истема няма да позволи на изпълнителната власт да дирижира следствието и да диктува квалификацията на деянието, добави зам.-председателят на ДПС. От партията предлагат и проект за политическа декларация на партиите в парламента, каза Бисеров и изрази надежда, че депутатите ще осъдят опита за убийство.
Искам да ви кажа, че с това си изказване вие днес отправихте закана към всички български институции, относно експертизите, които се правят и са направени. Резултатът от политическия ви рекет е недоверие най-вече от съдебната система. Аз се занимавам с политика от 2007 година, а вие – от началото на прехода. Вие задушихте всички институции и така и не стана достояние истината за убийството на Емин. Това каза в отговор на обвиненията вътрешният министър Цветан Цветанов. “Това е опит за политическо убийство, поръчков опит за политическо убийство на опозиционен лидер в навечерието на парламентарни избори”, каза Бисеров преди това.
Вие размахвате пръст към всички институции, каза той. Не изпълнявам ничии поръчки. Единствената ми цел е да възвърнем доверието на българските граждани към институциите. И сега, когато излиза истината пред обществото, вие излизате и казвате, че аз съм някакъв поръчител на някакъв диктатор. Когато премиерът Борисов беше главен секретар, вашият лидер Доган даваше много висока оценка на качеството на главния секретар. Но той беше оценяван по професионалните си качества и това което върши.
Аз не искам да бъда ваш дразнител, но не искам и вие манипулативно да заблуждавате българските граждани. Аз не искам да насаждате омраза, аз не искам политиците да насаждат омраза, заяви Цветанов.
Моля ви, нека да не политизираме един криминален акт, а да изчакаме компетентните органи да излязат с официално становище за нападението срещу Доган, каза Цветанов.
Относно оръжието – ако то може да убива, ние ще трябва да забраним продажбата на газови пистолети, добави той.

“Аз не бих подложил слепоочието си на тази играчка. Стига манипулации, искаме пълната истина”, заяви председателят на ДПС Лютви Местан.

hard admin

*

Top