Бисер Николов: В началото на 2014-та започва разчистването на площадката на ОЦК, стартът на строителството на новия Цинков завод е през юни

„В началото на 2014 година започва разчистването на площадката на ОЦК, а от юни месец ще стартира и строителството на новия цинков завод от канадската фирма SNC Lavalin. Надяваме се в края на 2014 или началото на 2015 цинково производство да заработи”, заяви областният управител на Кърджали Бисер Николов.
Той изрази надежда,че община Кърджали ще съдейства за издаването на разрешително в най-кратък срок. Николов подчерта, че се предвижда изцяло обновяване на цинково производство. Цеховете „Елекролитен” и „Пържилен” ще бъдат изградени наново с нова модерна технология, закупено е и ново оборудване, което в момента е на склад в „Кремиковци”.
Както вече 24rodopi.com писа, канадската компания SNC Lavalin спечели заключителния конкурс за изграждане на новото цинково производство. Тя е представител на холдинга „Блумбърг”.
Ще припомним, че неофициална информация ще бъдат наети местни фирми за строителството на завода. Очаква се в новото цинково производство да бъдат разкрити около 250 работни места.

hard admin

*

Top