Бисер Николов: До дни автомобилите ще тръгнат по новия път „Подкова – сп. „Джебел”

Изтече срокът, в който заинтересованите страни можеха да обжалват удължението на моста над река Върбица, съобщи областният управител Бисер Николов. Процедурата вече позволява да се пуснат автомобили по новия 24-километров път от спирка „Джебел” до Подкова, което ще бъде направено до дни. Със сигурност по Коледа свободно ще се пътува между Кърджали и Комотини.
„Отсечката от спирка „Джебел” до Подкова по новия път към Маказа вероятно ще бъде отворена скоро за движение”, обяви областният управител Бисер Николов. Във връзка с наложилото се удължаване на моста, за което 24rodopi.com писа, Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура” е трябвало да съобрази всички дейности по мостовото съоръжение с плана за управление на речните басейни в Източнобеломорски район и с поставените условия в Разрешително за ползване на повърхностен воден обект.
В момента административно се оформят решението за въвеждането на пътя в експлоатация.
„Новата пътна отсечка ще получи Акт 15, с който ще се допусне временно ползване на пътя и автомобилите ще могат да се движат по него до издаването на Акт 16″, поясни областният управител.
На снимката: 4 катастрофи станаха в последния месец в подстъпите към новия участък. При два от инцидентите водачи на МПС се блъснаха в насипи на самия път.
hard admin

*

Top