Бисер Николов за "черния списък" на Сметната палата: Чист съм, пропускът е отстранен още през есента на 2013-та

Няма проблем с декларацията на областния управител Бисер Николов в Сметната палата, пропускът е отстранен още миналата година. Това заявиха от пресцентъра на Областна администрация в Кърджали по повод появата на името на областния управител в така нар. „черен списък” на Сметната палата.
Както вече 24rodopi.com писа, Сметната палата констатира несъответствия в 152 декларации, подадени пред публичния регистър през 2013 г., в това число и на областния управител на Кърджали.
В списъците на Сметната палата фигурират имената на министри, зам.-министри, депутати, прокурори, съдии, директори, кметове, зам.-кметове, следователи. Периодът обхваща ноември 2012 – декември 2013 г.
За периода 15 ноември 2012 г. до 1 декември 2013 г. несъответствие има в декларацията на областния управител на Кърджали Бисер Николов – подал встъпителна декларация през 2013 г., се казваше в съобщението на Сметната палата. Според нея, тойне е декларирал данни за съпругата-притежавани дялове в дружествата: “Николо-74” ООД и “КА и Ванел” ЕООД със седалища гр. Кърджали.
Николов отстранил пропуска още през есента на 2013-та. В момента няма несъответствия в декларацията му.
hard admin

*

Top