Бисер Николов към Йоаннакис: Мароня е нашият дар от Бога!

„Приятелството ми с кмета Илияс Йоаннакис е важен лост за развитие на сътрудничеството между градовете от двете страни на границата. Общината Мароня – Сапес  и околностите й са нашият дар от Бога за всички сезони”, заяви по време на посещението си в община Мароня-Сапес Кърджали Бисер Николов.
Областният управител на Кърджали бе на работно посещение в кметството, пише вестник „О хронос”. Той и кметът Илияс  Йоаннакис обсъдили възможностите  за сътрудничество между двата региона по отношение на инвестициите , културата и туризма. След откриването на граничния пункт „Маказа” може  в тясно сътрудничество  да се работи за развитие  чрез въвеждане на общи европейски програми и възможности за бизнес, отбелязали двамата.
„Това дава възможности  за мобилизиране на предприемачи и частни лица, които  да предлагат услуги за всички. Ние, идващите от България, идваме тук, за да се насладим на красотата, на историческите забележителности, на морето и кухня във вашия район. Приятелството и сътрудничеството между двата региона ще даде плодове”, твърди Николов.
„Бях казал в миналото, че туризмът за община Мароня  е тежката артилерия  за развитие на региона . Отварянето на пътя Комотини – Kърджали ни дава предимството да доведем  в Мароня и Сапес  милиони туристи”, подчертава Илияс Йоаннакис.
„С европейските трансгранични програми ще работим за  развитие на нашата община.  Смятам, че заедно с моя приятел Бисер Николов ще дадем началото на едно ползотворно сътрудничество”, твърди кметът на Мароня.
hard admin

*

Top