Бисер Николов – областен! Муса – негов заместник

Финансистът Бисер Каменов Николов е с най-големи шансове за областен управител на Кърджали, ако кабинетът „Орешарски” стане факт. Както се очерта  в първия работен ден на 42-рото Народно събрание, ГЕРБ няма шанс да прокара правителството на малцинството, а БСП и ДПС са на път да съставят кабинет, който да получи необходимата подкрепа в парламента.

Бисер Николов бе втори в кандидат-депутатската листа на „Коалиция за България” в Кърджали. Той оглавява местен банков клон в момента.

„Все още официално не сме обсъждали имена. След 24 май ще имаме заседание и по кадровите назначения, но нека правителството да стане факт”, коментира за „24х7 Родопи” член на областното ръководство на БСП. Той поясни, че също е чувал за варианта „Николов сменя Иванка Таушанова”, но пожела само да уточни, че позицията „областният управител” се полага на БСП.

Другото спрягано име е на общинския съветник Георги Кючуков.

ДПС ще има заместник, като най-вероятно това ще е общинският съветник Муса Юсуф Сеидахмед. В ДПС се спряга името и на бившия депутат Неджми Али, но най-вероятно джебелчанинът пак ще стане зам.-министър на отбраната.

 

hard admin

*

Top