Бисер Николов пред ПГ на Коалиция за България: Трафикът след отварянето на ГКПП „Маказа“ е рисков за Кърджали, да се намерят пари за Обходния път

Областният управител на Кърджали Бисер Николов представи изграждането на обходен път на Кърджали като приоритет за развитието на областта пред ръководството на парламентарната група на Коалиция за България. 
След отварянето на ГКПП „Маказа – Нимфея” обходният път ще даде наистина силен тласък в развитието на туризма и търговията, на цялостното икономическо развитие не само на територията на областта, а на територията на  Южна България, подчерта Бисер Николов.
Липсата на обходен път на областния център не позволява на областта да се възползва от геостратегическото положение на региона, през който преминава Общоевропейският транспортен коридор №9. В същото време трафикът на МПС, силен след отварянето на ГКПП „Маказа – Нимфея”,  в момента преминава през централната част на гр. Кърджали – по бул. „Беломорски” и създава риск за жителите на общината и областта.
В момента приключва работата по идейния проект и е необходимо максимално бързо да бъде подготвен работен проект, да бъде осигурено финансиране, за да стартират процедурите, свързани с изграждането на пътя още през 2014г.
hard admin

*

Top