Бисер Николов: Пътят от спирка „Джебел“ до Подкова е готов, но още не е въведен в експлоатация

„На практика пътят от спирка „Джебел” до село Подкова е построен, но чакаме документи от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) за въвеждането му в експлоатация”, заяви пред репортер на 24rodopi.com областният управител на Кърджали Бисер Николов. По думите му все още не е ясно кога от АПИ ще имат готовност да обявят дата за отварянето на отсечката.
“Не искам да ви въвеждам в заблуждение относно датата на откриването на пътя, но АПИ са почти готови с комплекта документи, които са нужни за въвеждането в експлоатация на отсечката. Не искаме да пускаме автомобили преди узаконяването на пътя, за да не бъдем обвинени в някакви спекулации”, допълни Николов.
Пътуващите за Гърция трябва да използват обиколните маршрути – през Джебел или Момчилград.
По-рано днес софийската агенция БГнес обяви, че пътят и отворен и много медии бяха подведени и пуснаха новината за отворения участък. 24rodopi.com установи, че това не е вярно
Вторият участък от пътя за Гърция през ГКПП „Маказа-Нимфея” свързва Кърджали  със село Подкова и е с дължина 24,2 километра.  Новата отсечка съкращава пътя Кърджали – Комотини с 15 километра.
На снимката: Бисер Николов (вдясно), който откри новия ГКПП “Маказа” на 9 септември, очаква в близките дни разрешение от АПИ за движение на МПС-та по пътя “Спирка “Джебел” – Подкова”
hard admin

*

Top